Taboe seksueel misbruik mannen

In het dagelijks leven sluiten mensen vaak hun ogen wanneer er op het gebied van seksueel geweld individuele verhalen binnen de media verschijnen. Het wordt misschien vluchtig bekeken, maar meteen daarna is er geen aandacht voor omdat het altijd een taboe zal blijven.

Want hoe ga je als slachtoffer van seksueel geweld het gesprek aan binnen een directe omgeving. Het kost zoveel moeite en geeft enorme alertheid om die eerste stap te zetten tegenover een gesprekspartner, want hoe is hun reactie (non)verbaal.

Waar nauwelijks of zelden over geschreven wordt zijn jongens die incest hebben ervaren en/of met regelmaat verkracht worden door pedoseksuelen, een meervoudig taboe .

En omdat wij nu aandacht vragen voor mannelijke mede-lotgenoten geven we een verwijzing naar het boek “Geen woord” geschreven door Frank Hut. Met zijn boek wil Frank mensen de ogen openen: doorbreek het taboe, laat misbruik geen geheim blijven”.

Misbruik mag geen geheim blijven en dus openen we een gedeelte op het forum voor mannen wiens leven vaak verwoest zijn door vele en diverse vormen van seksueel geweld.