Van de redactie

Het Hel(d)en van seksueel misbruik Awards Gala

Helden Awards Gala 
De woorden feestelijk en seksueel misbruik worden niet vaak in één zin gebruikt. Het lijkt bijna tegennatuurlijk. En toch valt er wat te vieren: dat je van seksueel misbruik kunt helen, dat overlevers ontzettend sterk zijn en dat een gelukkig leven na misbruik mogelijk is. Daarvoor is heldenmoed nodig. En daarom willen we de helden van seksueel misbruik in het zonnetje zetten. Het Helden Awards Gala wordt georganiseerd voor iedereen die te maken heeft (gehad) met seksueel misbruik. Dit kunnen uiteraard slachtoffers/lotgenoten zijn, maar ook familie en vrienden van lotgenoten en therapeuten. De Hel(d)en van seksueel misbruik Awards zijn een initiatief van Ivonne Meeuwsen en Agnes van der Graaf, die samen ook het netwerk ‘Hulpverlening na seksueel misbruik’ zijn gestart. Zij zetten zich al jaren in om de hulpverlening na seksueel misbruik te verbeteren en beter zichtbaar te maken. Vanaf 2020 wordt het event georganiseerd in samenwerking met  https://revief.nl/ Het event wordt door een team vrijwilligers georganiseerd. Lees verder: Annette Smit is aangemeld door Carolien Joosten met de tekst: “Ik nomineer Annette Smit voor een Helden award omdat zij vanaf de periode dat zij als moeder geconfronteerd werd met dat een aantal van haar kinderen vertelde misbruikt te zijn, zij op de site die zij bezocht (seksueelgeweld.nl) ook andere slachtoffers steunde. Zo steunde ze mij in de lange periode dat ik herontdekte welk misbruik ik had meegemaakt en bleef ze mij geloven ook toen het zo erg werd dat de meeste zouden zeggen dat het niet waar kon zijn. Toen Annette na diepe dalen en veel energie vretende periodes haar gezin weer op de rails had, bleef zij zich verbinden met het lot van anderen veelal vrouwelijke lotgenoten tussen de 16 en 30 jaar denk ik maar ook zette zij zich in voor mannelijke lotgenoten. Toen bleek dat er eigenlijk nog minder hulp en steun was voor ouders van slachtoffers en partners van slachtoffers begon Annette een tweede chatroom op de site speciaal voor ouders en partners van, waar deze met hun verhalen en vragen terecht kunnen. Het was een welkome uitbereiding en menig ouder en partner hebben al hun licht opgestoken op de chatroom en/of hebben steun gehad aan het privé contact met Annette. Inmiddels wordt ook deze chatroom vooral bezocht door lotgenoten, mensen die zelf misbruikt zijn en geven we waar nodig samen ondersteuning aan partners en ouders en heeft Annette met een paar anderen het beheer over de site over genomen. Zij zoekt nu volop wegen om bekendheid te geven aan het onderwerp.  Daarom is Annette voor mij een kanjer!” Lees hier het volledige interview met Annette:
https://hulpverleningnaseksueelmisbruik.nl/heldin-annette-smit-ha2020/

Heldin: Annette Smit

Annette_SmitAnnette Smit is aangemeld door Carolien Joosten met de tekst: “Ik nomineer Annette Smit voor een Helden award omdat zij vanaf de periode dat zij als moeder geconfronteerd werd met dat een aantal van haar kinderen vertelde misbruikt te zijn, zij op de site die zij bezocht (seksueelgeweld.nl) ook andere slachtoffers steunde. Zo steunde ze mij in de lange periode dat ik herontdekte welk misbruik ik had meegemaakt en bleef ze mij geloven ook toen het zo erg werd dat de meeste zouden zeggen dat het niet waar kon zijn. Toen Annette na diepe dalen en veel energie vretende periodes haar gezin weer op de rails had, bleef zij zich verbinden met het lot van anderen veelal vrouwelijke lotgenoten tussen de 16 en 30 jaar denk ik maar ook zette zij zich in voor mannelijke lotgenoten. Toen bleek dat er eigenlijk nog minder hulp en steun was voor ouders van slachtoffers en partners van slachtoffers begon Annette een tweede chatroom op de site speciaal voor ouders en partners van, waar deze met hun verhalen en vragen terecht kunnen. Het was een welkome uitbereiding en menig ouder en partner hebben al hun licht opgestoken op de chatroom en/of hebben steun gehad aan het privé contact met Annette. Inmiddels wordt ook deze chatroom vooral bezocht door lotgenoten, mensen die zelf misbruikt zijn en geven we waar nodig samen ondersteuning aan partners en ouders en heeft Annette met een paar anderen het beheer over de site over genomen. Zij zoekt nu volop wegen om bekendheid te geven aan het onderwerp. 

Daarom is Annette voor mij een kanjer!” Lees hier het volledige interview met Annette: Heldin: Annette Smit : HA2020 | (hulpverleningnaseksueelmisbruik.nl) 

Praktisch: Het Helden Awards Gala vond plaats op donderdag 29 oktober 2020 van 13u30 tot 17u00

Translate »

Stichting Seksueel Geweld