Boeken en publicaties

– PERSBERICHT – Amsterdam, 4 februari 2019

Boekpresentatie en lancering: ‘Verhalen van Vrouwen’

Een ode aan vrouwelijke slachtoffers van geweld. Geweld tegen vrouwen is met #METOO stevig op de kaart gezet. Maar echt voelen wat de impact van dit geweld is, blijft lastig. Als partner van een overlever ondervond ik dit aan den lijve. Het maakte het voor mij en mijn partner noodzakelijk om onszelf oprecht te openen en te onderzoeken. De rust en verbinding die dit bracht, wensen wij iedereen.

Het is deze wens die aan de basis staat van ‘Verhalen van Vrouwen’. In ‘Verhalen van Vrouwen’ krijgt de lezer middels 15 krachtige beeldverhalen en 10 portret-illustraties een openhartige inkijk in de levens van vrouwen die zich geconfronteerd zien met geweld. Het boek is een ode aan deze vrouwen; hun zoektocht naar ‘copingstrategieën’ en hun kracht om anderen te helpen.

Boekpresentatie: 22 februari in Stripspeciaalzaak Beeldverhaal, Amsterdam Verhalen van Vrouwen is een 100 pagina’s tellende uitgave met tekenwerk van 19 kunstenaars. Door de diverse tekenstijlen wordt de lezer op verschillende manieren uitgedaagd (mee) te voelen. De bundel is daarmee ook een artistieke zoektocht: hoe krachtig kan de impact van beeldverhalen zijn? En hoe kunnen beeldverhalen bijdragen aan een positieve verandering in de houding van mensen en, breder, de samenleving? Deze uitgave hoopt bij te dragen aan meer acceptatie vanuit de samenleving; een meer holistische benadering vanuit de hulpverlening en meer begrip vanuit de directe omgeving. En, niet te onderschatten: meer liefde van de vrouwen voor zichzelf. Uiteindelijk bieden acceptatie, openheid en liefde de ruimte voor heling.

Met tekenwerk van: Aarti Jainath, Alex Skim, Aloys Oosterwijk, Amanda Majoor, Amanda van Laar, Beldan Sezen, Doeke van Nuil, Els Deckers, Floor Koens, Jan Cleijne, Joris Diks, Kim DuChateau, Manon Bijkerk, Marcel Ruijters, Mas Hab, Marloes Messemaker, Megan McNulty, Mei-Li Nieuwland en Melissa Brouwer Initiatief en productie: Stijn Schenk, Real Comics. Mede mogelijk gemaakt door het BankGiro Loterij Fonds. <

Praktische informatie:

Wat: Boeklancering Verhalen van Vrouwen (100 pp., €14.95, ISBN: 9 789082 991710)

Wanneer: 22 februari van 17.00 tot 19:00 uur

Waar: Stripspeciaalzaak Beeldverhaal, Bilderdijkstraat 80, 1053 KW Amsterdam Inclusief: Expositie Jan Cleijne ‘portretten van daders.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Stijn Schenk, schenk.amsterdam@gmail.com of bel: 06 4133 7256 www.realcomics.nl & www.issuu.com/thegraphicstory


Om jullie een beeld te geven van de verhalen in dit mooie boek mogen we jullie alvast een voorproefje geven.

Door Alex Skim, het verhaal “#metoo”
//issuu.com/thegraphicstory/docs/alex_skim?e=0 

Door Els Deckers, het verhaal “Moeders kracht”
//issuu.com/thegraphicstory/docs/moeders_kracht_els_deckers?e=0