Informatie voor slachtoffers

 

 • Stichting Landelijk Advocaten Netwerk Gewelds- en Zeden Slachtoffers Stichting LANGZS richt zich op de juridische bijstand aan slachtoffers van ernstige gewelds- en zedenmisdrijven.
 • Meldknop.nl Meldknop.nl is een initiatief van Veilig Internetten en wordt ondersteund door de politie.
 • Helpwanted Helpwanted.nl is een website over online seksueel misbruik van kinderen en jongeren. Je kunt dit hier melden. Je vindt ook informatie over wat het is, hoe je het kunt voorkomen en wat je kunt doen wanneer het je is overkomen.
 • Vraag het de politie Ben je tussen de 12 en 18 jaar oud? En heb je vragen over veiligheid, bijv. over loverboys, drugs, geweld, boetes, internet, alcohol of vernieling en weet je er geen raad mee? Dan ben je bij vraaghetdepolitie.nl aan het goede adres.
 • seksueelmisbruik.info voor mannen/jongens Deze website is gemaakt voor mannen die als jongen te maken hebben gehad met seksueel misbruik. Ook hun partners, familie-leden, omstanders en hulpverleners kunnen de informatie en de verhalen lezen.
 • Stop loverboys Een belangrijk doel van de stichting is preventie door het geven van voorlichtingen en adviezen. Met onze voorlichtingen willen wij voorkomen dat kinderen, maar ook volwassenen slachtoffer worden van loverboys.
 • Verbreek de stilte De hulplijn WAT JE OOK DOET, HET BEGINT MET ÉÉN TELEFOONTJE Als slachtoffer of getuige van seksueel misbruik of van fysiek en psychisch geweld kun je met je verhaal en vragen terecht bij de Hulplijn.
 • FIER Fier is hét expertise- en behandelcentrum op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Wij willen geweld in relaties helpen voorkomen en stoppen. En we bieden hulp bij de gevolgen van dit geweld.
 • Blauwe maan Blauwe Maan biedt professionele hulp aan mensen die te maken hebben gehad met onvrijwillige seks of seksueel misbruik. Wij ondersteunen ook direct betrokkenen, zoals ouders en partners. Blauwe Maan doet dit: Kosteloos Voor iedereen Zonder verwijzing
 • Slachtofferwijzer.nl SlachtofferWijzer.nl biedt een overzicht van beschikbare hulp voor slachtoffers van (seksueel) geweld. Je vindt er algemene informatie en een overzicht van hulpverlenende organisaties.
 • //www.verbreekdestilte.nl/ Slachtoffer of getuige? Bel: 0900-9999-001 Hulplijn Verbreek de Stilte
 • //www.vooreenveiligthuis.nl/veilig-thuis Advies en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling. Bel: 0800 2000 Veilig Thuis
 • //www.centrumseksueelgeweld.nl/ Hulp na verkrachting of aanranding. Gratis en 24 uur bereikbaar. Bel: 0800 0188
 • //mindkorrelatie.nl/ U kunt bellen, chatten of mailen met MIND Korrelatie over uw problemen of zorgen. Bel: 0900 1450 MIND Korrelatie
 • //www.slachtofferhulp.nl/ Elk slachtoffer verdient de beste hulp. Bel 0900 0101
 • //www.meldmisdaadanoniem.nl/ Voor het melden van (een vermoeden van) seksuele uitbuiting. Bel: 0800 7000 Meld misdaad anoniem
 • //www.113.nl/ Denk jij aan zelfdoding of zelfmoord? Kan je het niet bespreken in je omgeving? Bel dan 113
 • Movisie, expertisecentrum https://www.movisie.nl/

Mocht je niet vinden wat je zoekt of aanvullende informatie hebben, dan kan je onze redactie contacteren via mailadres: redactie@seksueelgeweld.nl

Talking circles

Regelspeakoutmatig organiseert Project Speak Now Talking Circles over seksueel misbruik. In een veilige omgeving, onder professionele begeleiding en met andere lotgenoten deel je jouw verhaal in onze Talking Circle. Lotgenoten herkennen je worsteling en je loyaliteit, waardoor je je gehoord en gezien voelt. Je zet hiermee een belangrijke stap in je verwerkingsproces. Om de schaamte de kop in te drukken en je verhaal te delen is moed, compassie en verbondenheid nodig. Die laatste twee bieden wij jou in de vorm van de Talking Circle, de moed… die heb jij te vinden.

Wat is een Talking Circle

Volgens een oude Indiaanse traditie houden wij Talking Circles. In een circle ben je omringd met lotgenoten die je steunen en is er professionele begeleiding aanwezig om het proces in goede banen te leiden. Je spreekt in een veilige omgeving en alleen als je de talking stick in je handen hebt. De anderen luisteren naar je verhaal. De verbondenheid en compassie onder de deelnemers is groot door de herkenbaarheid van de verhalen. De angst en de spanning is soms voelbaar wanneer deelnemers hun verhaal vertellen, maar de opluchting en de kracht die zij daarna voelen, is het meer dan waard. Lees meer ..

Datum en Locatie: zie hier 
Tijd: afhankelijk van locatie
Kosten: €5,00
Groepsgrootte: Max 8 personen

Rode Tent

De Rode Tent is een plek voor vrouwen met ervaringen van seksueel geweld. Hanny Lynch organiseert regelmatig bijeenkomsten op haar praktijk adres.

Er hoeven geen oplossingen en adviezen te worden aangedragen; gehoord en gezien worden, daar gaat het om.
Deze tent is speciaal voor vrouwen die seksueel misbruikt zijn. Misschien is dit je als kind overkomen, of heb je als volwassene te maken gehad met grensoverschrijdend gedrag. Het kan zijn dat je hervonden herinneringen hebt, of dat je het altijd hebt geweten. Wat zou het fijn zijn als we gewoon open zouden kunnen zijn, over wat er ons is overkomen….. Met gelijkgestemde vrouwen praten over jouw trauma en alles erom heen geeft ruimte en begrip. Deze dag krijg je alle ruimte om te delen wat jou raakt in dit onderwerp, en ervaren hoe andere vrouwen hiermee om gaan. Het is goed om met andere vrouwen te zijn die je meteen geloven, begrijpen en aan een half woord genoeg hebben. Misschien is het nog te vroeg voor je verhaal, er alleen maar zijn is ook prima.

Datum en Locatiezie hier
Kostenzie hier

Translate »

Stichting Seksueel Geweld